dissabte, 31 de desembre del 2011

Escoltes Catalans col·labora en la VIII Mostra de Joguines i Literatura Infantil no bèl·liques i no sexistes

En el marc de la VIII Mostra de Joguines i Literatura Infantil no bèl·liques i no sexistes, la Comissió de Pau de l'Associació Escoltes Catalans (EC) va explicar i representar el conte "La soldadeta de plom". L'acte es va dur a terme el passat 29 de desembre a la Biblioteca Jaume Fuster de Barcelona. 

La Mostra és coordinada i gestionada pel Punt de Dinamització Infantil de la Fundació Escolta Josep Carol, i és impulsada pel Districte de Gràcia. Aquest esdeveniment es duu a terme durant dos caps de setmana cada any gràcies a la col·laboració de professionals de la literatura infantil i la joguina i de les famílies i individus que hi participen.

Durant la Mostra es realitzen una sèrie d'activitats gratuïtes que tenen per objectiu promoure el consum responsable de joguines i llibres, per tal que els pares tinguin en compte certs criteris pedagògics a l'hora de comprar regals per als seus fills. Una de les idees que s'intenten transmetre és el trencament de tòpics sexistes. Per què un nen no pot jugar a cuinetes? o per què una nena ha de jugar necessàriament a nines? són algunes de les qüestions que es posen sobre la taula. 

El conte "La soldadeta de plom" és una versió alternativa del tradicional conte de H.C. Andersen, adaptada per a treballar l'educació per la pau i la igualtat de gènere. La Comissió de Pau d'EC va ser creada el 2010 des de l'Àrea de Suport Pedagògic d'EC, amb l'objectiu de dur a terme activitats pedagògiques per a infants i joves en el context de l'educació per la pau. 

A finals del 2011 la Comissió de Pau d'EC va publicar el llibre Pim Pam Pau! un recull d'eines pedagògiques per treballar els conflictes des de l'educació en el lleure. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada