dimecres, 11 de gener del 2012

Els claners es preparen per la Roverway 2012

Aquest any 2012 joves de diferents agrupaments escoltes d'arreu d'Europa podran gaudir de la 4a trobada internacional Roverway. Aquest encontre, organitzat per les regions europees de la World Organisation of the Scout Movement (WOSM) i la World Association of Girl Guides and Girl Scouts (WAGGS), es duu a terme cada tres anys i té per objectiu ser un punt de trobada de joves d'entre 16 i 22 anys- en el cas d'Escoltes Catalans, els claners- que formen part del món de l'escoltisme.

Aquest any la Roverway tindrà lloc a Finlàndia del 20 al 18 de juliol, sota el lema see.feel.follow!. El període d'inscripcions va finalitzar l'11 de desembre del 2011 i els claners de diferents agrupaments d'arreu de Catalunya ja s'estan preparant per viure una experiència inoblidable de caire internacional. Podran conèixer com funciona l'escoltisme en els diferents països del món i descobriran la dimensió global del moviment, ja que l'escoltisme és present a 165 països dels cinc continents.

La Roverway és un espai on convergeixen cultures molt diverses que es troben unides per un mateix moviment, l'escoltisme. Prop de 5000 joves de diferents països comparteixen uns campaments on duen a terme activitats i rutes conjuntes, a través de les quals coneixen les diferents tradicions de cada regió, alhora que mantenen un absolut contacte amb la natura- tret que caracteritza l'escoltisme.

La primera edició de la Roverway va tenir lloc a Portugal del 29 de juliol al 13 d'agost i va comptar amb la participació de 2.400 joves. La segona es va dur a terme a Itàlia del 6 al 14 d'agost, i el nivell de participació es va doblar, arribant a 5.000. La tercera i última edició va tenir a Islàndia del 20 al 28 de juliol, repetint l'índex de participació de l'anterior trobada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada