divendres, 14 d’octubre del 2011

Sabadell es mobilitza per impedir un concert neonazi

Al voltant de 350 persones es van concentrar als carrers de Sabadell el passat 12 d'octubre, dia de la Hispanitat. El motiu de la mobilització era impedir que se celebrés, en una sala de la zona hermètica, un concert de grups d'ideologia neonazi convocat per Democracia Nacional. La manifestació va ser convocada per 16 organitzacions de Sabadell en vista que l'ajuntament no prenia les mesures necessàries per aturar-lo. 

La marxa va iniciar-se a les 16h a la plaça de l'Ajuntament i va recórrer els carrers de Sabadell durant una hora aproximadament. La manifestació va estar acompanyada per pancartes i consignes antiracistes i antifeixistes com "Sabadell serà la tomba del feixisme". Es va tancar l'acte amb la lectura d'un manifest que exposava els motius de la convocatòria i, finalment, es va confirmar que el concert s'havia traslladat a Barcelona. 

El 12 d'octubre del 2010 ja s'havia dut a terme un concert d'aquestes característiques en una sala privada de Sabadell. Un any més tard, 16 entitats socials locals, entre les quals es trobaven la federació d'associacions de veïns i el Moviment Popular, van unir-se per oposar-se a que aquest fet es repetís, multiplicant la resistència de l'any anterior i culminant la seva iniciativa amb èxit.













Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada